clubklus

Super snel en eenvoudig
communiceren met vrijwilligers!

probeer
30 dagen
gratis

Klussen

In de tab klussen wordt een overzicht gegeven van de actieve clubklussen.

Zodra een vrijwilliger zich aanmeldt op een clubklus, verschijnt onder het vrijwilligers-icoon een nieuw icoon waarmee de aangemelde vrijwilligers geraadpleegd kunnen worden.

live

Klubklussen kunnen gepubliceerd worden op de speciale club-pagina. Door deze aan te vinken, wordt de clubklus gepubliceerd. Uitschakelen als de clubklus niet langer meer in het overzicht getoond moet worden.

Het attribuut live heeft alleen betrekking op het wel of niet tonen van de clubklus op de speciale pagina van de club. Deze speciale pagina wordt na registratie van de club binnen 60 minuten toegestuurd. Deze pagina is speciaal bedoeld voor het tonen van alle actuele clubklussen, zodat vrijwilligers die liever geen mail ontvangen, hier regelmatig kunnen kijken.

Tip: Een link naar deze pagina kan op de eigen website opgenomen worden, zodat ook niet ingeschreven leden en vrijwilligers op de hoogte zijn van clubklussen.

datum

De aanmaakdatum van de clubklus. Deze is op een computer te bekijken, als met de muis bewogen wordt over het icoon. Op een mobiel (smal scherm) wordt de datum voluit geschreven.

bewerk

Via deze link kan een eerder gemaakte clubklus inhoudelijk aangepast worden. Zo kan ook de afbeelding opnieuw gepositioneerd worden. Het opnieuw positioneren (uitsnede maken) kan door op de bestandsnaam te klikken, in edit-mode van de clubklus.

titel

Dit is de opgegeven titel van de clubklus.

aantal

Het eerste cijfer is het aantal vrijwilligers dat is ingevuld (nodig) voor de clubklus. Het tweede cijfer (standaard 0) is het aantal aangemelde vrijwilligers.

sluit

Een clubklus kan elk moment actief gesloten worden. Dit voorkomt dat vrijwilligers zich vanaf dat moment kunnen aanmelden op een clubklus. Omdat live-update van toepassing is, worden eventueel alle door vrijwilligers geopende pagina’s live geupdate en zal de aanmeldknop dynamisch verdwijnen en een boodschap verschijnen.

auto sluit

Met de optie auto sluit (ook direct aan te geven bij het aanmaken van een nieuwe klus) kan op voorhand aangegeven worden of de mogelijkheid tot aanmelden automatisch gesloten moet worden, op het moment dat het gewenste aantal vrijwilligers behaald wordt. Het voordeel is dat er geen vrijwilligers geïnformeerd hoeven te worden, die zich anders teveel hadden aangemeld.

bekijk

Met de bekijk-optie kan de clubklus bekeken worden zoals deze gezien wordt door de vrijwilliger. In de mail die gestuurd wordt aan de vrijwilliger, is een link opgenomen naar deze pagina. Op deze pagina is de aanmeldknop aanwezig, waarmee de vrijwilliger zich kan inschrijven.

mail

Met de mail-functie worden de vrijwilligers individueel aangeschreven via e-mail. In het mailbericht is een link opgenomen naar de hierboven genoemde pagina (bekijk). In deze link is een speciale code opgenomen waarmee het aanmeldformulier automatisch gevuld wordt, zodat de vrijwilliger nooit zijn of haar gegevens (voornaam, achternaam en e-mailadres) hoeft in te vullen.

verwijder

Met de verwijder-knop kan een clubklus ‘verwijderd’ worden. Technisch wordt deze echter niet verwijderd.

In deze fase is ervoor gekozen om ze nog te bewaren, omdat het mogelijk in de toekomst interessant is om de clubklus te presenteren op de club-pagina, samen met de vrijwilligers die de klus hebben geklaard.

rechten

In clubklus kunnen meerdere gebruikers aangemaakt worden, die elk verantwoordelijk zijn voor hun eigen clubklussen. Een clubklus aangemaakt door de ene gebruiker kan de clubklus van de ander niet aanpassen. Onder aanpassingen wordt ook het live-brengen van een clubklus gerekend.

Contact

Wil je weten wat Clubklus voor jouw club kan betekenen? Neem dan contact op.